Home > Recepten

Dendeng Blado

500 gr riblappen

5 salamblaadjes

1 dl olie

5 lomboks

7 fijngesneden sjalotjes

2 fijngesneden teentjes knoflook

10 fijngesneden verse rawits

2 schijfjes laos van ± 3 cm

5 salamblaadjes

2 theel suiker

zout

1 tomaat

1 eetl. limoensap
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Bron: nl.culinair

Bereiding

Snijd het vlees in plakjes van 5 cm. Vlees in pan doen met ruim water en 5 salamblaadjes toevoegen. Geheel aan de kook brengen en op zacht vuur in 1-1½ laten garen. Vlees uit pan scheppen en laten uitlekken.

1 Dl olie verhitten in wadjan en vlees hierin knapperig en bruin bakken. Olie op 4 eetl. na uit wadjan schenken. In overgebleven olie de in ringen gesneden lomboks, sjalotjes, knoflook en rawits 10 min.

zachtjes bakken. De laos, 5 salamblaadjes, de suiker en zout naar smaak toevoegen. Snijd de tomaat in partjes en meng die, samen met het limoensap en het vlees, door de saus en laat nog 2 min. goed doorwarmen.