Dendeng Blado |
|
500 gr riblappen 5 salamblaadjes 1 dl olie 5 lomboks 7 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjes knoflook 10 fijngesneden verse rawits 2 schijfjes laos van ± 3 cm 5 salamblaadjes 2 theel suiker zout 1 tomaat 1 eetl. limoensap |
|
BereidingSnijd het vlees in plakjes van 5 cm. Vlees in pan doen met ruim water en 5 salamblaadjes toevoegen. Geheel aan de kook brengen en op zacht vuur in 1-1½ laten garen. Vlees uit pan scheppen en laten uitlekken.1 Dl olie verhitten in wadjan en vlees hierin knapperig en bruin bakken. Olie op 4 eetl. na uit wadjan schenken. In overgebleven olie de in ringen gesneden lomboks, sjalotjes, knoflook en rawits 10 min. zachtjes bakken. De laos, 5 salamblaadjes, de suiker en zout naar smaak toevoegen. Snijd de tomaat in partjes en meng die, samen met het limoensap en het vlees, door de saus en laat nog 2 min. goed doorwarmen. |
Home > Recepten