Home > Recepten

Kipschnitzel met asperge-champignonsalade

250 gr kipfilet (of kalkoenfilet)

100 gr champignons

200 gr groene asperges

takje tijm

1 eetl citroensap

olijfolie

zout

1 ei

vers paneermeel van brood
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Salades
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Wen Ruwhof (nl.culinair)

Bereiding

De afgelopen weken ben ik op vakantie geweest in Italië.

Net als vorig jaar heb ik de recepten van wat ik heb gekookt genoteerd.

De recepten zijn voor 2 personen.



Snijd de kipfilet in de lengte in plakken. Sla de plakken voorzichtig zo plat mogelijk.

Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes en kook ze 10 minuten. Laat uitlekken. Doe de aspergestukjes in een kom. Snijd de champignons in plakjes en roer ze door de aspergestukjes. Maak deze salade aan met 1,5 eetl olijfolie, de citroensap, wat zout en de tijm.

Zet twee diepe borden klaar. Klop in het ene het ei los, en doe in de andere ruim paneermeel. Haal de plakken kipfilet door het ei en daarna door de paneermeel.

Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en bak de schnitzels aan ieder kant 2-3 min tot ze goudbruin zijn. Zout ze, en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Notities

Wij aten dit met gebakken aardappels.



Naar een recept uit een Italiaans kooktijdschrift