Home > Recepten

Cataplana Portugal

300 gram stevige vis/schelpdieren (bijv. mosselen, garnalen, inktvis, kokkels), dit mengsel noemen we ook wel Frutti Di Mare.

200 gram chorizo in blokjes (kan ook zonder)

100 gram varkensvlees (bijv. Nasi/bami-vlees) in blokjes

2 grote uien, gesnipperd

4 teentjes knoflook, geperst

1 kleine groene paprika, gesneden en 1 kleine rode paprika,

gesneden

1 blik tomatenblokjes( uit blik) of partjes cherry tomaatjes.

1 klein blikje tomatenpuree

100 ml. witte wijn

1 eetlepels citroensap

2 eetlepels hete pepersaus (bijv. tabasco of Caribische

pepersaus; liever geen salsa of zoete saus)

1 eetlepels bieslook

1 laurierblaadje

3 eetlepels verse peterselie

olijfolie, zwarte peper, zout



i.p.v. varkensvlees kan ook kip- of kalkoen filet gebruikt worden. (ananas..!!!.)

Grof gesneden verse champignons zijn hier vast ook lekker bij.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Schelpdiergerechten; Schaaldiergerechten; Inktvisgerechten; Portugees
  • Bron: Karel (maillijst nl.culinair)

Bereiding

Onderstaand recept heb ik ooit ergens van het web 'geplukt' en is hier in huis een echte 'topper'; snel, makkelijk en bijzonder smaakvol.

Past in een zomers avontuur op het terras.

Aan te passen aan elke smaak en voorkeur.



Doe olijfolie in de pan. Braad het varkensvlees op hoog vuur aan.

Draai het vuur lager. Fruit de ui, de knoflook en de paprika tot de ui glazig ziet. Voeg dan de chorizo toe.

Even mee laten bakken.

Voeg dan de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de wijn, het citroensap, de pepersaus, de bieslook en zout en peper naar smaak toe. Op hoog vuur wat laten inkoken. Voeg dan de vis/schelpdieren toe.

(Ik geef er altijd de voorkeur aan om de Frutti di Mare in een andere

pan klaar en gaar te maken, en later bij te voegen.)

Twee minuten mee laten koken. Garneren met de peterselie.

Notities

Serveren met (stok)brood, of eventueel rijst en salade.