Home > Recepten

Spanakodolmathes me revithia (spinaziedolma's)

30 grote (wilde) spinaziebladeren

1 potje kikkererwten (360 g)

1 ui, gesn.

100 g rondkorrelige (zilvervlies) rijst

3 eetl. peterselie en 3 eetl. dille, fijngehakt

zout

versgemalen zwarte peper

60 g pijnboompitten, licht geroosterd

sap van 2 kleine citroenen

1 dl olijfolie

1 citroen
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Grieks
  • Bron: Smaakmakend zomer 1998

Bereiding

Spinazie 30 sec. in kokend water blancheren, afgieten en uit laten lekken.

Kikkererwten grof hakken en mengen met ui, rijst, peterselie, dille, zout en peper, pijnboompitten, 2 eetl. citroensap en 2 eetl. olijfolie. Lepel vulling op ieder blad scheppen. Een kant van het blad over de vulling vouwen, dan de zijkanten en het blad strak oprollen. Rolletjes met de naad naar beneden in een pan leggen. Rest van het citroensap en de olie en zoveel water toevoegen dat de dolma’s net niet onder staan. Bord op de dolma’s leggen en ze op laag vuur in ca. 1 uur zachtjes gaar koken; af en toe controleren of er water bij moet. Dolma’s uit laten lekken en serveren met plakjes citroen.

Notities

Lekker met een sausje van yoghurt met wat zure room erdoor geroerd.