Zarzuela |
|
stevige vissoorten (zeeduivel bijvoorbeeld) stukken paling en inktvisringen meel met zout en peper olie gepureerde tomaten ketjap rode wijn zout peper safraan uitjes knoflook gewassen mosselen ongeschilde grote garnalen gehakte peterselie olijven |
|
BereidingIk heb een heel gemakkelijk maar heerlijk recept: ik neem vooral vissoorten waarvan het vlees stevig is, t best is zeeduivel maar die is tegenwoordig erg duur. Dus verschillende moten vis, ook stukken paling en inktvisringen, in meel met zout en peper wentelen en in olie snel bakken en in een vuurvaste schotel met een saus van gepureerde tomaten met ketjap en rodewijn, zout peper safraan, bedekken. In olie gesneden uitjes en knoflook kort bakken en alles over de vis gieten. Dan gewassen mosselen en ongeschilde grote garnalen toevoegen en in de oven ongeveer een half uur zetten.Op ‘t eind garneren met gehakte peterselie en olijven. |
Home > Recepten