Knoflooksoep. Oostenrijkse |
|
halve bol knoflook 2-3 eetlepels margarine zelfde hoeveelheid meel flinke scheut melk water of lichte groentenbouillon soeplepeltje ongeslagen slagroom eventueel bieslook of gebraden broodblokjes |
|
Bereidingeen halve bol knoflook, de teentjes in schijfjes snijden.Een deel daarvan heel voorzichtig in 2-3 eetlepels margarine glazig braden, de zelfde hoeveelheid meel als margarine toevoegen. Voordat de margarine bruin wordt, het meelpapje gaar roeren en met een flinke scheut melk opgieten. Uitkijken he, niet te hoog vuur! Uit het meel/vet papje de klontjes glad roeren en scheutjewijs met water of lichte groentenbouillon verder opgieten tot de soep een mooie gladde niet te dunne konsistentie heeft.Dan doe je de rest van de knoflookschijfjes erbij en kook je de soep zachtjes een half uurtje door, zout peper en op het aller laatst een soeplepeltje ongeslagen slagroom, maar alleen op zon en feest dagen ;-) Garneren naar believen, bieslook of gebraden broodblokjes...of gewoon puur. Als ik effe van tafel opsta, likken mijn jongens hun bord leeg! en mopperen dan dat ze weer eens niet vrijen kunnen ;-)) |
Home > Recepten