Hazelnoten-kruidenboter |
|
200 gram hazelnoten 250 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur 2 sjalotten, in stukken gesneden ½ bosje peterselie, gewassen, gedroogd en van steeltjes ontdaan ½ bosje koriander idem peper zeezout |
|
BereidingRooster de hazelnoten ca 10 minuten in een oven van 200º C. laat ze afkoelen.Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine, voeg sjalot en kruiden toe en laat de machine draaien tot een gladde massa is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper. Maak een rol van de boter en laat deze opstijven in de koelkast. Tegelijk met de kruiden moet ook de boter worden toegevoegd en na het op smaak brengen de machine nog even laten draaien om het zeezout beter te verdelen. NotitiesVoor bij Mosselen en croûte. Deze boter kan ook worden gebruikt op o.a. schelpdieren en gegrild vlees. |
Home > Recepten