Home > Recepten

Kikkererwtensoep

1 kleingesneden ui

1 uitgeperst teentje knoflook

1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden

1 eetlepel olie

1/2 blik tomaatblokjes in tomatensap

3/4 liter groentebouillon

1 uitgelekt blik kikkererwten

paprikapoeder

peper en zout

geraspte Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit 1 kleingesneden ui met 1 uitgeperst teentje knoflook en 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden in 1 eetlepel olie.

Voeg 1/2 blik tomaatblokjes in tomatensap en 3/4 liter groentebouillon toe en kook de soep op zacht vuur 15 minuten.

Roer 1 uitgelekt blik kikkererwten door de soep en warm goed door.

Breng de soep op smaak met paprikapoeder, peper en zout en serveer haar met geraspte Parmezaanse kaas.