Home > Recepten

Koninginnesoep 1

1 kip van ± 750 gr

wit van 1 kleine prei

1 stengel bleekselderij

1 liter kippenbouillon

20 gr boter

20 gr rijstebloem

1 eierdooier

1/2 dl room

25 gr boter

zout en peper.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een extra sterke bouillon door 1 kip van ± 750 gr samen met het wit van 1 kleine prei en 1 stengel bleekselderij in 1 liter kippenbouillon in 1 1/4 uur zeer gaar te koken.

Neem de kip uit de bouillon en haal het vlees van de botjes.

Leg de helft van het borstvlees apart.

Snijd de rest van het vlees in kleine stukjes en wrijf die door een zeef tot puree.

Zeef en ontvet de bouillon.

Smelt in een pan, op laag vuur, 20 gr boter en voeg al roerend 20 gr rijstebloem toe.

Blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat (= roux).

Giet er langzaam, al roerend, de bouillon bij, breng de soep aan de kook en laat deze, op laag vuur, onder af en toe roeren in 20 minuten gaar worden.

Meng de kippenpuree erdoor.

Klop vlak voor het serveren 1 eierdooier met 1/2 dl room los (= liaison).

Roer er enkele eetlepels warme soep door en giet dit, van het vuur af, al roerend bij de soep.

Verdeel 25 gr boter in klontjes en klop die één voor één door de soep.

Snijd de kippenborst in blokjes en meng ze door de soep.

Breng de soep op smaak met zout en peper.