Home > Recepten

Groentesoep 5 , heldere

100 gr rundergehakt

300 gr gesneden soepgroenten

100 gr vermicelli

1 1/2 liter runderbouillon

40 gr aardappelmeel

zout, peper, maggi, peterselie en bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet een pan met water op en breng het water aan de kook.

Vermeng het gehakt met wat peper en zout en rol er kleine balletjes van.

Kook de balletjes 15 minuten in het kokende water gaar.

Haal de balletjes er dan uit en kook de vermicelli in dit water gaar.

Was de gesneden soepgroenten en voeg deze bij de 1 1/2 liter runderbouillon.

Breng deze weer aan de kook.

Zet het vuur laag en laat het geheel een uur trekken.

Voeg dan de balletjes en de vermicelli aan de bouillon met groenten toe.

Maak de soep op smaak met wat peper, zout en water.

Breng de soep aan de kook en bindt deze met het aangemaakte aardappelmeel.

Was en hak de peterselie en de bieslook en voeg deze voor het serveren aan de soep toe.