Home > Recepten

Ossenstaartsoep, maaltijd-

100 gr in blokjes gesneden mager rookspek

20 gr boter

1 teentje knoflook

1 ui

150 gr champignons

200 gr aangemaakt gehakt

1 blik ossenstaartsoep

1 pot witte bonen

1 bekertje zure room

fijngeknipte peterselie



Tip: Kook naar smaak een flinke scheut sherry mee.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter en bak hierin het spek uit.

Bak dan de fijngesnipperde knoflook, de kleingesneden ui, de in plakken gesneden champignons en het tot balletjes gedraaide gehakt met het spek mee.

Bereid de soep volgens de gebruiksaanwijzing op het blik en voeg die samen met de witte bonen aan het spekmengsel toe.

Warm het geheel goed door.

Schep op de borden een lepel zure room op de soep en strooi er peterselie over.