Home > Recepten

Pindasoep met bosui, pittig

2 bosuitjes

1/2 rode Spaanse peper

1 kippenbouillontablet

3 volle eetlepels pindakaas

1 eetlepel ketjap manis

zout, peper

1 eetlepel fijngeknipte verse koriander of peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de bosuitjes in flinterdunne ringetjes.

Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd de peper in dunne reepjes.

Breng 1/2 liter water met het bouillontablet aan de kook, roer de pindakaas en de ketjap erdoor en blijf roeren tot de pindakaas opgelost en de soep licht gebonden is.

Roer de peperreepjes en de bosui erdoor en breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje ketjap.

Verwarm de soep nog ± 1/2 minuut.

Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de peterselie over.