Home > Recepten

Kikkererwtensoep met lamsvlees

150 gr kikkererwten

2 eetlepels olijfolie

1 kg lamsvlees met bot in stukken

2 fijngesneden uien

100 gr linzen

1/2 knolselderij in stukjes

2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm

5 fijngesneden takjes peterselie

5 fijngesneden takjes koriander

15 draadjes saffraan

1/4 theelepel kaneel

1 kg fijngesneden ontvelde tomaten

zout, peper

1-2 eetlepels limoensap

3-4 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes



Voor het serveren:

plakjes limoen

dadels
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Een goed gevulde soep, die vooral tijdens de Ramadan wordt gegeten, van kikkererwten, lamsvlees met -bot (zodat de bouillon extra krachtig wordt) en geurige kruiden als koriander, gember en kaneel.



Laat de kikkererwten 1 nacht in ruim koud water weken.

Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10 minuten lichtbruin.

Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel, peterselie, koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 1 1/2 liter water toe en laat alles op zacht vuur 1 1/2-2 uur koken.

Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan.

Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug in de pan.

Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er voor het serveren korianderblaadjes over.

Serveer de soep met plakjes limoen en dadels.