Home > Recepten

Erwtensoep 4

1 hamschijf van ± 500 gr of 3 schouderkarbonades

150 gr zuurkoolspek

1 grove rookworst

400 gr spliterwten

1 selderijknol

500 gr prei

1 winterwortel

1 bosje selderij

2 aardappelen

zout, peper

1-2 bouillontabletten

roggebrood
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de erwten en zet ze op met 3 1/2 dl koud water en de hamschijf.

Laat ze koken en schuim zo nodig af.

Voeg het zuurkoolspek toe en kook alles in ± 2 uur zachtjes gaar.

Voeg de in stukjes gesneden prei, wortel en knolselderij en het gehakte selderijgroen toe.

Leg er de worst bij en voeg de geraspte rauwe aardappelen toe.

Voeg 5 dl (of meer) water en de bouillontablet(ten) toe.

Laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Neem de hamschijf, de worst en het zuurkoolspek uit de soep.

Snijd de worst in plakjes en de hamschijf in stukjes en voeg dit weer aan de soep toe.

Snijd het spek in dunne plakjes, leg die op het roggebrood en geef dit, met mosterd, bij de soep.



N.B.: het selderijgroen dat aan de knol zit, is niet eetbaar.