Groentesoep met maïs en bruine bonen, romige |
|
1 wortel 1 steel bleekselderij 1 sjalotje/uitje 1 laurierblad olie 1 literpot kippenbouillon 250 gr kipfilet 1/2 literblik maïskorrels 1/2 rode paprika 1/2 groene paprika 100 gr juliënne van wortel mini blikje bruine bonen 100 gr kruidenroomkaas 45 gr bloem vers koriandergroen |
|
BereidingSnijd de groenten grof en fruit ze met het laurierblad in wat olie.Voeg de bouillon toe, breng die aan de kook, leg de kipfilet erin en laat dit samen 1/2 uur trekken. Zeef de bouillon en vang hem op. Snijd het kippenvlees in blokjes en schep het weer bij de bouillon, met de uitgelekte maïs, de fijngesneden paprika, worteljuliënne en bruine bonen. Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten koken. Roer de roomkaas met de bloem en wat soep los en roer dit bij de soep. Breng de soep weer aan de kook en kook de soep al roerend 5 minuten, zodat de bloem kan binden en gaar wordt. Knip wat koriandergroen fijn en roer dit van het vuur af bij de soep. NotitiesServeer de soep met chilisaus en taco-chips. |
Home > Recepten