Home > Recepten

Goulashsoep, Oostenrijkse

500 gr magere runderlappen

500 gr aardappelen

2 uien

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

1 blikje tomaatstukjes (netto 400 gr)

1 klein blikje tomatenpuree

2 gedroogde chilipepertjes

2 theelepels majoraan

2 theelepels karwijzaad

1/2 eetlepel paprikapoeder

3 vleesbouillontabletten

1 runderschenkel

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Oostenrijks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Snipper de ui en de teentjes knoflook.

Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.

Schep alle ingredienten in een soeppan door elkaar en voeg 1 1/2 liter water toe.

Breng het geheel op een zacht vuur langzaam aan de kook en laat de soep in ± 2 uur zachtjes gaar sudderen.

Verwijder de schenkel en breng de soep op smaak met zout en peper.

Notities

Lekker met stokbrood.