Andijviesoep met croûtons |
|
1/2 krop andijvie 1 sjalotje 1 sneetje bruin brood 2 eetlepels olijfolie 1/2 liter kippenbouillon 1/2 dl slankroom (garderoom) 25 gr geraspte oude kaas 1 eetlepel fijngeknipt bieslook |
|
BereidingWas de andijvie, bewaar enkele mooie, kleine blaadjes uit het hart en snijd de rest in reepjes.Pel en snipper het sjalotje. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit het sjalotje glazig. Schep de andijviereepjes erdoor en smoor die ± 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer, voeg al roerend de room en de kaas toe en laat de kaas al roerend smelten. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes brood knapperig bruin. Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de overgebleven andijvieblaadjes, de croûtons en het bieslook in. |
Home > Recepten