Home > Recepten

Wortel-crèmesoep

600 gr winterwortel

2 uien

50 gr boter

1 1/2 liter kruidenbouillon (tablet)

zout, peper

3 dl koffieroom

geraspte wortel

geraspte rettich

bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de wortels schoon en snijd ze in grove stukken.

Pel de uien en snijd ze in ringen.

Verhit de boter en bak de ui hierin glazig.

Voeg na enkele minuten de wortel toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

Leg het deksel op de pan en laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep of wrijf haar door een zeef, breng haar opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

Roer er vlak voor het serveren de room door.

Schep de soep in de borden en garneer met geraspte wortel, geraspte rettich en bieslooksprietjes.