Home > Recepten

Knolselderijsoep 1

1 kleine selderijknol

1 ui

25 gr boter

8 dl krachtige runderbouillon (van tabletten)

1 theelepel tijm

25 gr bloem

zout, peper

1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de knolselderij in plakken, schil en was die en snijd ze in blokjes.

Pel en snipper de ui.

Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de ui en de knolselderij in ± 5 minuten zachtjes glazig.

Voeg de bouillon en de tijm toe en kook de selderij in ± 20 minuten zachtjes gaar.

Pureer de soep met een staafmixer.

Smelt de rest van de boter in een andere pan en roer de bloem erdoor.

Voeg al roerend de selderijsoep toe en blijf roeren tot de soep glad gebonden is.

Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de peterselie erin.