Knolselderijsoep met tapenade-croûtons |
|
400 gr knolselderij in blokjes 200 gr aardappels in blokjes 5 dl kippenbouillon (van tablet) 1 theelepel tijmblaadjes 1 dl slagroom 40 gr geraspte Parmezaanse kaas zout, peper 2 eetlepels fijngesneden selderijgroen Tapenade: 100 gr ontpitte zwarte olijven 4 ansjovisfilets 1 eetlepel kappertjes 1/2 teentje knoflook 1/2 theelepel mosterd 1 eetlepel basilicum 1-2 eetlepels |
|
BereidingKook de knolselderij en de aardappels in de bouillon met de tijmblaadjes in ± 30 minuten gaar. Pureer en zeef de groenten met het vocht.Roer er de slagroom door (voeg, als de soep te dik is, nog wat bouillon toe) en breng de soep weer aan de kook. Roer de kaas, zout en peper erdoor en bestrooi de soep met selderijgroen. Serveer met geroosterd stokbrood, besmeerd met tapenade. Tapenade Pureer 100 gr ontpitte zwarte olijven, 4 ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes, 1/2 teentje knoflook, 1/2 theelepel mosterd en 1 eetlepel basilicum. Voeg 1-2 eetlepels olijfolie en zwarte peper toe. |
Home > Recepten