Home > Recepten

Knolselderijsoep 4

½ selderijknol (200 gr)

1 1/2 eetlepel citroensap

1 winterwortel

1 dunne prei

3 eetlepels boter

peper

1 theelepel karwijzaad

2 bouillontabletten

worcestershiresaus
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de selderijknol in plakken, schil die dik, was ze en snijd ze in dunne staafjes.

Besprenkel ze met citroensap.

Schrap de winterwortel, was hem en snijd hem in dunne staafjes.

Verwijder het lelijke blad en de worteltjes van de prei en snijd hem in de lengte in dunne reepjes.

Was die in een vergiet en laat ze uitlekken.

Laat de boter in een grote pan smelten.

Voeg de knolselderij, wortel, prei, peper en karwijzaad toe en laat ± 5

minuten bakken.

Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe en laat de soep ± 20 minuten zachtjes koken.

Laat de soep in ± 5 minuten heet worden en breng haar op smaak met enkele druppels worcestershiresaus.