Home > Recepten

Knolselderijsoep met groene kruiden

200 gr knolselderij

1 eetlepel snelkookrijst

1 kruidenbouillontablet

1 mespunt kaneel

1/4 rode paprika

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1 eetlepel fijngehakte bieslook

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de knolselderij schoon en rasp hem boven een pan fijn.

Voeg de rijst, het bouillontablet, 4 dl water en een mespunt kaneel toe en kook de knolselderij in ± 7 minuten zachtjes gaar.

Snijd intussen de paprika in kleine stukjes.

Pureer de knolselderij met het vocht in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde gebonden soep.

Warm de paprika ± 1 minuut mee, roer de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.