Home > Recepten

Knolselderijsoep, romige2

500 gr knolselderij in dobbelsteentjes

1 kleine ui in dobbelsteentjes

2 eetlepels fijngehakte prei

1 theelepel fijngehakte knoflook

3 eetlepels boter

1/2 theelepel mosterdpoeder

1/8 theelepel suiker

4 1/2 dl kippen- of kalfsbouillon

1 1/2 dl melk

1 1/2 dl verse room

zout, witte peper, selderijzout

citroensap
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de knolselderij, ui, prei en knoflook 5 minuten in de boter.

Strooi de mosterd en de suiker erover en fruit nog 5 minuten zachtjes al roerend.

Voeg de bouillon toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar sudderen tot de knolselderij zacht is.

Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer, voeg de melk en de room toe en laat de soep heet worden, zonder haar aan de kook te laten komen.

Breng op smaak met zout, versgemalen witte peper, selderijzout en citroensap.

Serveer de soep gegarneerd met dunne reepjes knolselderij en licht bestrooid met paprikapoeder en fijngehakte peterselie.



U kunt deze soep ook koud opdienen. Laat de soep in de koelkast afkoelen, controleer de smaak en serveer in gekoelde kommen, gegarneerd met zeer fijne reepjes citroenschil.