Home > Recepten

Knolselderij-aardappelsoep

150-175 gr knolselderij in dobbelsteentjes

150-175 gr aardappel in dobbelsteentjes

6-8 eetlepels fijngehakte ui

4 eetlepels fijngehakte bleekselderij

2 eetlepels fijngehakte prei

2 eetlepels fijngehakte peterselie

2 eetlepels boter

8 1/2 dl kippen- of kalfsbouillon

1/4 theelepel zwarte peper

2 laurierbladen

2 losgeklopte eidooiers

3 dl volle melk

1 1/2 dl slagroom

zout

kappertjes, afgegoten en fijngehakt
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de groenten goed roerend 5 minuten in de boter.

Voeg de bouillon, peper en laurierbladen toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar sudderen tot de groenten zacht zijn.

Verwijder de laurierbladen, pureer het groentemengsel in een foodprocessor en verhit de soep weer.

Klop de eidooiers door de melk, klop er 1 1/2 dl van de hete soep door en

giet deze massa bij de rest van de soep.

Laat de soep koud worden, voeg de slagroom toe en koel de soep dan in de koelkast.

Breng de soep op smaak met wat zout en serveer haar, versierd met de kappertjes.



U kunt de soep ook heet opdienen. Laat dan de slagroom weg en vervang die door 1 1/2 dl volle melk. Garneer met fijngehakt selderijgroen.