Home > Recepten

Knolselderij-maaltijdsoep

1 kleine selderijknol

1 1/2 eetlepel citroensap

1 kleine witte kool

2 winterwortels

1 kleine rettich

4 eetlepels boter

2 eetlepels ketjap

½ eetlepel mosterd

zout, peper

3 bouillontabletten

4 takjes bladselderij

4 sneetjes witbrood

50 gr geraspte kaas

1/2 literpotje witte bonen
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de selderijknol in plakken, schil ze dik, was ze en snijd ze in blokjes.

Besprenkel ze met citroensap.

Verwijder de buitenste bladeren Van de kool en snijd de kool in 4 stukken.

Verwijder de stronk en snijd die in reepjes.

Schrap de wortels, was ze en snijd ze in plakjes.

Schil de rettich en snijd hem in stukjes.

Smelt de boter in een grote pan, voeg de knolselderij, witte kool, wortel en rettich toe en bak ze, onder af en toe omscheppen, ± 5 minuten.

Roer er de ketjap, mosterd, zout en peper door, voeg de Bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes koken.

Knip de bladselderij in een kopje fijn.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Ontkorst de sneetjes brood en bestrooi ze met kaas.

Grilleer ze op het rooster vlak onder de grill in ± 5 minuten lichtbruin en snijd ze in blokjes.

Voeg intussen de witte bonen aan de soep toe en laat de soep door en door heet worden.

Roer de selderij erdoor en strooi er de broodblokjes over.

Notities

Lekker met roggebrood.