Knolselderijsoep, Pools |
|
15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood 1/4 liter zeer heet water 100 gr schoongemaakte en fijngehakte knolselderij 100 gr fijngehakte ui 60 gr boter 1 1/2 dl zure room 1 1/2 dl verse room 1 eetlepel bloem dillegroen of peterselie zout, peper |
|
BereidingGiet het zeer hete water over het eekhoorntjesbrood en laat het 20-30 minuten weken.Zweet intussen in een gesloten pan de knolselderij en de ui in de boter uit tot de groenten zacht worden. Voeg het eekhoorntjesbrood en het weekvocht toe en laat het in de gesloten pan sudderen tot de groenten gaar zijn. Pureer de groenten in een foodprocessor of draai ze door een moulin-légume en doe de puree terug in de pan. Meng de zure room en de verse room met de bloem tot een glad papje en roer dit door de soep, terwijl ze warm wordt. Laat de soep 5 minuten pruttelen, tot de bloemsmaak verdwijnt. Als de soep naar uw smaak te dik is (wat kan gebeuren als de groenten in een foodprocessor worden gepureerd), verdun haar dan met wat water. Breng de soep op smaak met fijngehakt dillegroen of peterselie, zout en peper. NotitiesGeef croûtons bij. |
Home > Recepten