Home > Recepten

Knolselderijsoep, Pools

15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

1/4 liter zeer heet water

100 gr schoongemaakte en fijngehakte knolselderij

100 gr fijngehakte ui

60 gr boter

1 1/2 dl zure room

1 1/2 dl verse room

1 eetlepel bloem

dillegroen of peterselie

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Pools
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Giet het zeer hete water over het eekhoorntjesbrood en laat het 20-30 minuten weken.

Zweet intussen in een gesloten pan de knolselderij en de ui in de boter uit tot de groenten zacht worden.

Voeg het eekhoorntjesbrood en het weekvocht toe en laat het in de gesloten pan sudderen tot de groenten gaar zijn.

Pureer de groenten in een foodprocessor of draai ze door een moulin-légume en doe de puree terug in de pan.

Meng de zure room en de verse room met de bloem tot een glad papje en roer dit door de soep, terwijl ze warm wordt.

Laat de soep 5 minuten pruttelen, tot de bloemsmaak verdwijnt.

Als de soep naar uw smaak te dik is (wat kan gebeuren als de groenten in een foodprocessor worden gepureerd), verdun haar dan met wat water.

Breng de soep op smaak met fijngehakt dillegroen of peterselie, zout en peper.

Notities

Geef croûtons bij.