Home > Recepten

Leberknödelsuppe

125 gr runderlever

2 harde broodjes (Kaiserbrötchen)

lauw water

1/2 gesnipperde ui

2 eetlepels fijngehakte peterselie

30 gr boter

1 mespuntje marjolein

1-2 eetlepels bloem

3 eetlepels paneermeel

peper

1 ei

1 liter goede runderbouillon
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans (Elzas); Duits
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de broodjes in kleine stukjes, overgiet ze met lauw water en knijp ze uit.

Smoor de ui en de peterselie in de boter tot de ui glazig is.

Draai de lever door de vleesmolen.

Meng de gesmoorde ui en peterselie, het geweekte brood, de kruiden, de lever, het ei en de bloem goed door elkaar en laat het mengsel op een koele plaats opstijven.

Draai er dan balletjes van ter grootte van een golfbal en laat die in de kokende bouillon in ± 15 minuten gaar worden.