Borsjtsj, Turkse |
|
4 eetlepels boter 2 middelgrote uien in stukjes 1 groene paprika, zonder zaadjes en in stukken gesneden 2 geplette teentjes knoflook 1 kleine witte kool in blokjes 1 1/2 liter runderbouillon 2 grote bieten in schijven 3 aardappelen in blokjes 3 geschilde, ontpitte en in vieren gesneden tomaten 1 eetlepel citroensap 2 laurierbladen 1/8 theelepel fijngewreven dillezaadjes 1/8 theelepel fijngewreven komijnzaad 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngestampt 2 eetlepels gehakte selderijblaadjes 1 kop zure room 2 eetlepels gehakte peterselie |
|
BereidingVerhit de boter in een grote soeppot.Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten. Doe de knoflook en de kool erbij en sauteer nog 2 minuten al roerend. Voeg daarna alle andere ingredienten toe, behalve de zure room en de peterselie. Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het ± 1 uur zacht koken. Breng zo nodig op smaak met zout en peper. Dien op in soepkommen met een flinke lepel zure room en gehakte peterselie. |
Home > Recepten