Home > Recepten

Borsjtsj, Turkse

4 eetlepels boter

2 middelgrote uien in stukjes

1 groene paprika, zonder zaadjes en in stukken gesneden

2 geplette teentjes knoflook

1 kleine witte kool in blokjes

1 1/2 liter runderbouillon

2 grote bieten in schijven

3 aardappelen in blokjes

3 geschilde, ontpitte en in vieren gesneden tomaten

1 eetlepel citroensap

2 laurierbladen

1/8 theelepel fijngewreven dillezaadjes

1/8 theelepel fijngewreven komijnzaad

1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngestampt

2 eetlepels gehakte selderijblaadjes

1 kop zure room

2 eetlepels gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Turks
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een grote soeppot.

Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten.

Doe de knoflook en de kool erbij en sauteer nog 2 minuten al roerend.

Voeg daarna alle andere ingredienten toe, behalve de zure room en de peterselie.

Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het ± 1 uur zacht koken.

Breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Dien op in soepkommen met een flinke lepel zure room en gehakte peterselie.