Home > Recepten

Aardappel-venkelsoep

2 eetlepels olie

1 venkelknol in reepjes (bewaar het venkelgroen)

2 fijngesneden teentjes knoflook

1 theelepel gekneusde venkelzaadjes

2-3 geschilde aardappelen in blokjes

10 verkruimelde saffraandraadjes

1 verkruimelde gedroogde rode chilipeper

6 dl kippenbouillon (van tablet)

4 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg

1 dl slagroom

zout, peper

1 losgeklopt ei

4 ovenvaste soepkommen
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en bak de venkel, knoflook en venkelzaadjes hierin 5 minuten.

Voeg de aardappelen, saffraan en chilipeper toe en bak die 2 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij en laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken.

Pureer de soep en zeef haar zo nodig.

Laat de soep afkoelen en bewaar haar tot het gebruik afgedekt in de koelkast.

Rol elk plakje deeg iets uit en steek hieruit cirkels van ± 12 cm doorsnee.

Bewaar de deegcirkels afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwarm de soep tot lauwwarm, roer er de slagroom door en breng de soep met zout en peper op smaak.

Schenk de soep in kommen, snijd het venkelgroen fijn en strooi het over de soep.

Maak de rand van de kommen met water nat, leg het deeg over de kommen, druk de randen goed vast en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

Zet de soepkommen 15 minuten in het midden van de oven tot het deegdeksel lichtbruin is gebakken.