Home > Recepten

Yoghurt-komkommersoep

1/2 komkommer

5 dl yoghurt

2 eetlepels dragonazijn

1 koffielepel gehakte bieslook

1 koffielepel gehakte dragon

4 zure augurkjes

100 gr gepelde grijze garnalen

peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de pitten.

Rasp hem fijn en roer het sap en de moes door de yoghurt.

Breng op smaak met de dragonazijn, gehakte bieslook, dragon en peper en zout.

Laat dit in de koelkast goed koud worden.

Hak de augurkjes fijn.

Haal de soep vlak voor het opdienen uit de koelkast en roer er de fijngesnipperde augurkjes en de helft van de garnalen door.

Verdeel de soep over 4 schaaltjes en strooi er de rest van de garnalen op.

Notities

Serveer deze yoghurtsoep met grissini (Italiaanse soepstengels).