Home > Recepten

Komkommersoep, koele

1 komkommer

zout

peper

3 tomaten

1 bosje radijs

10 groene olijven

10 zwarte olijven

300 gr gekookte ham

1 liter taptemelkyoghurt

1 teentje knoflook

verse fijngehakte groene kruiden
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de komkommer, snijd hem in kleine blokjes, bestrooi die met zout en laat ze twee uur staan.

Maak de tomaten en de radijs schoon.

Ontpit de olijven en snijd ze in zeer kleine blokjes.

Snijd ook de ham heel klein.

Giet de yoghurt in een kom met zout, peper en knoflooksap en roer van dit mengsel met de mixer een gladde massa.

Doe als vulsel blokjes tomaat, radijs en de olijven in.

Zet de soep koel weg.

Doe in elke soepkop één of twee blokjes ijs en schenk daarop de soep.

Strooi er gehakte kruiden over, b.v. selderij, peterselie en zeer fijn geknipte bieslook.