Home > Recepten

Komkommersoep met zalm, koude

1/2 komkommer

2 bosuitjes

2 1/2 dl Umer of (Bulgaarse) yoghurt

zout, peper uit de molen

2 theelepels geconcentreerde kippenbouillon

enkele druppels limoen- of citroensap

25-35 gr gerookte zalm in dunne plakken

1 eetlepel kleingesneden bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Boen het stuk komkommer schoon of schil het, verwijder het uiteinde en rasp de komkommer grof.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in uiterst smalle ringetjes.

Vermeng in een kom de Umer of de yoghurt met de komkommer en de bosuitjes, voeg zout, peper, de geconcentreerde kippenbouillon en het limoen- of citroensap toe en oer er 3 eetlepels koud water door.

Klop alles met een garde even flink op en plaats de kom tot het gebruik in de koelkast.

Snijd of hak de zalm in snippers en schep de helft ervan door de soep.

Doe de soep over in kommen en garneer met zalmsnippers en bieslook.