Zuppa di Melone (Koude meloensoep) |
|
1 grote watermeloen 1 1/2 liter kippenbouillon (van 4 1/2 tablet) 1 1/2 dl slagroom 1 eetlepel citroensap tabasco Deze soep is ook heel lekker met Galia meloen. De soep wordt heel bijzonder door er voor het serveren wat gamba's door te roeren. |
|
BereidingSnijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af.Schep met een meloenboortje ± 50 balletjes uit het vruchtvlees. Verwijder de rest van het vruchtvlees tot op ± 3 cm van de schil. Haal de pitjes eruit. Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon. Voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe. Laat de soep in de koelkast ± 3 uur afkoelen. Schep de soep voor het serveren in de meloen en strooi de meloenbolletjes erin. |
Home > Recepten