Home > Recepten

Zuppa di Melone (Koude meloensoep)

1 grote watermeloen

1 1/2 liter kippenbouillon (van 4 1/2 tablet)

1 1/2 dl slagroom

1 eetlepel citroensap

tabasco



Deze soep is ook heel lekker met Galia meloen. De soep wordt heel bijzonder door er voor het serveren wat gamba's door te roeren.
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af.

Schep met een meloenboortje ± 50 balletjes uit het vruchtvlees.

Verwijder de rest van het vruchtvlees tot op ± 3 cm van de schil.

Haal de pitjes eruit.

Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon.

Voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe.

Laat de soep in de koelkast ± 3 uur afkoelen.

Schep de soep voor het serveren in de meloen en strooi de meloenbolletjes erin.