Home > Recepten

Komkommer-tomatensoep, koude

1 ui

2 teentjes knoflook

1 komkommer

1 kg vleestomaten

1 groene paprika

3 sneetjes oud witbrood

1/8 liter crème fraîche

tabasco

peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit.

Snijd 3/4 deel in stukken en de rest in piepkleine blokjes.

Was de tomaten en snijd ze in stukken.

Maak de paprika schoon, snijd de helft in stukken en de rest in kleine blokjes.

Snijd het brood in stukken en verkruimel die in een keukenmachine.

Voeg de ui, de knoflook, de stukken komkommer, de tomaat, de paprika en de helft van de crème fraîche toe en pureer tot een egaal mengsel.

Breng de soep op smaak met de tabasco, peper en zout en serveer haar naar keuze warm of koud met de rest van de crème fraîche en de blokjes komkommer en paprika.

Notities

Lekker met Italiaans stokbrood (ciabatta).