Home > Recepten

Gazpacho andaluz 1

1 kg tomaten

1 rode en 1 groene paprika

1 ui

1 kleine komkommer

3 teentjes knoflook

1 afgestreken theelepel zout

1 kopje water

5 eetlepels olijfolie

3 eetlepels azijn

1/2 theelepel zwarte peper

1 kopje witbroodkruim

eventueel een paar ijsblokjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans (Andalusië)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tomaten kruiselings in, leg ze even in kokend water, ontvel ze en snijd ze doormidden, pers het sap en de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snijd de paprika's doormidden, verwijder het zaad en de zaadlijsten, was ze en snijd ze in kleine reepjes.

Schil en hak de ui.

Schil de komkommer, snijd hem in plakjes en vervolgens in kleine stukjes.

Pers de knoflooktenen en meng ze door het zout.

Houd de helft van alle gesneden groenten achter.

Pureer de andere helft in de mengbeker met de knoflook, het water, de olijfolie en de peper.

Laat deze groentebouillon 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.



De achtergehouden gesneden groenten en de broodkruimels worden apart in kleine schaaltjes geserveerd.



De groentesoep moet zo koud mogelijk, eventueel met een paar ijsblokjes, worden opgediend.

Aan tafel neemt iedereen wat verse groente en broodkruimels in de soep.