Home > Recepten

Tomatensoep met kaas

500 gr gewassen tomaten

1 gesnipperd uitje

1 laurierblad

takje tijm

25 gr boter

1 1/4 liter bouillon

50 gr (rijste)bloem

wat water of melk.

50 gr geraspte belegen kaas
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 500 gr gewassen tomaten in stukken en smoor ze met 1 gesnipperd uitje, 1 laurierblad en een takje tijm in 25 gr boter gaar.

Voeg er 1 1/4 liter bouillon bij en laat alles samen nog even doorkoken.

Zeef de soep, breng haar opnieuw aan de kook en bind met 50 gr (rijste)bloem, aangemengd met wat water of melk.

Houd de soep 10 minuten zachtjes aan de kook.

Roer er in de soepterrine 50 gr geraspte belegen kaas door of serveer deze er in een schaaltje apart bij.