Home > Recepten

Tomatenbouillon, Madrileense

4 kleine tomaten

1 bosje peterselie of kervel

een paar blaadjes sla

1 liter krachtige bouillon uit blik of pot (geconcentreerd)

1/2 theelepel tomatenpuree (vermengd met wat druppels tabasco)

8 ronde schijfjes roggebrood

1 puntje magere smeerkaas

1 citroen
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans (Madrid)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak in de onderzijde van de tomaten kruiselings 2 insnijdingen en leg ze daarna 2 minuten in kokend water.

Trek het velletje eraf en snijd de tomaten in vieren.

Druk het sap en de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Was de peterselie of kervel en de slablaadjes, laat uitlekken, trek ze met de vingers in stukjes en verwijder de dikke nerven uit de slablaadjes.

Verhit de bouillon tot net niet tegen het kookpunt voeg er de stukjes tomaat en het tuinkruid aan toe en laat het geheel nog 3 minuten op het vuur staan.

Maak de tomatenpuree met wat druppels tabasco extra pikant en roer hem door de soep.

Bestrijk de schijfjes roggebrood met een laagje smeerkaas en druk telkens 2 schijfjes tegen elkaar, met een slablaadje ertussen.

Schil de citroen dik, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en leg op elk paar roggeschijfjes een plakje citroen.

Dien de roggehapjes bij de dampende soep op.