Home > Recepten

Tomatensoep met verse groenten, Spaans

500 gr (tros)tomaten

2 eetlepels olijfolie

2 fijngehakte teentjes knoflook

1 blikje tomatenpuree á 68 gr

1 pak gezeefde tomaten á 500 gr

2 rode uien in grove stukken

2 worteltjes in plakjes

2 stengels bleekselderij in plakjes

1 rood pepertje in ringetjes

2 laurierblaadjes

1 kruidenbouillontablet

peper, zout

2 takjes bladselderij
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.

Verhit de olie in en ruime pan en fruit hierin de teentjes knoflook met de tomatenpuree.

Voeg de gezeefde tomaten, de uien, de stukken tomaat, de wortel- en bleekselderijplakjes, de peperringetjes, de laurierblaadjes, het bouillontablet en 3 dl heet water toe.

Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met peper, zout en wat selderijblaadjes en serveer met boerenbrood en kleine (Spaanse) worstjes.