Home > Recepten

Tomatensoep met uien

2 uien

3 takjes peterselie

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook

1 blik polpabella (tomatenstukjes, Grand'ltalia)

1 dl droge witte wijn

1 kippenbouillontablet

1 theelepel tijm

zout, peper

suiker
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.

Knip de peterselie fijn.

Verhit de olie in een pan en bak de uiringen ± 5 minuten zachtjes.

Pers de knoflook erboven uit.

Voeg de polpabella, de wijn, 1 dl water, het bouillontablet en de tijm toe en kook de soep ± 10 minuten met het deksel op de pan.

Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker en roer er de peterselie door.