Soep met vis, maaltijd- |
|
400 gr kabeljauwfilet (eventueel diepvries) 2 theelepels kerriepoeder peper, zout 2 stengels bleekselderij 100 gr spinazie 2 kippenbouillontabletten 250 gr soepgroenten tabasco 2 eetlepels fijngeknipte bieslook |
|
BereidingLaat de kabeljauwfilet ontdooien.Halveer de stukken vis en wrijf ze in met het kerriepoeder en peper en zout. Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels met een dunschiller, zodat de harde draden worden verwijderd en snijd de stengels in dunne plakjes. Was de spinazie en laat de blaadjes goed uitlekken. Breng 9 dl water met de bouillontabletten aan de kook, voeg de bleekselderij, de soepgroenten en de vis toe en kook ± 5 minuten tot de vis gaar is. Neem de vis met een schuimspaan uit de pan en houd hem warm. Schep de spinazie door de soep, warm de soep goed door en breng eventueel op smaak met peper en tabasco. Verdeel de soep over 4 diepe borden, leg in elk bord een stukje vis en garneer met de bieslook. NotitiesLekker met een hard wit broodje met (gezouten) boter. |
Home > Recepten