Home > Recepten

Groentesoep, maaltijd-

40 gr reuzel

1 middelgrote ui

250 gr soepgroenten (bijvoorbeeld boontjes, doperwten, wortelen, tomaten, witte of groene kool, koolraap, peterselie(wortel))

1-2 eetlepels bloem

bouillon of water

bloemkoolroosjes

dobbelsteentjes aardappel

peper, zout

karwijzaad
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de ui en fruit hem in het hete vet goudgeel aan.

Voeg de gesneden soepgroenten toe en fruit die mee tot ze halfgaar zijn.

Bestuif met de bloem en laat door fruiten tot de bloem lichtbruin is gekleurd.

Voeg bouillon of water toe, roer goed door en breng aan de kook.

Voeg de bloemkoolroosjes en de dobbelsteentjes aardappel toe en breng de soep op smaak met peper, zout en wat karwijzaad.

Voeg, als u water gebruikt, eventueel een bouillonblokje toe.

Laat de soep verder koken tot de groenten net gaar zijn.