Home > Recepten

Knoflooksoep 09

25 teentjes knoflook

4 eetlepels olijfolie

2 liter kippenbouillon

1 kippenbouillontablet

1 eetlepel sojasaus

4 theelepels salie

4 theelepels zwarte peper

2 kruidnagels

2 theelepels oregano

2 theelepels tijm

2 theelepels paprikapoeder

8 takjes peterselie

7 eetlepels droge sherry

8 sneetjes stokbrood

8 eetlepels geraspte gruyère

8 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas





Variatie: Gebruik geen kaas, maar leg een sneetje geroosterd brood in de kom met daarop een klein rauw ei. Schep de soep over het ei, zodat het gepocheerd wordt en garneer met koriander.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de knoflook in de olie tot ze net goudbruin begint te worden.

Voeg de bouillon, het bouillonblokje, de kruiden en de specerijen toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar een uur sudderen.

Zeef de soep, warm haar op en controleer op smaak.

Voeg vlak voor het opdienen de sherry toe.

Schep de soep in verwarmde ovenvaste kommen, leg er een sneetje geroosterd brood op, bestrooi met de kaas en zet de kommen onder de grill tot de kaas is gesmolten.