Home > Recepten

Knoflooksoep, Andalusische

4 teentjes knoflook

1-2 Spaanse pepertjes

1 kg tomaten

zout

2 eetlepels olijfolie

± 6 sneden ontkorst brood
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans (Andalusië)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dit is de befaamde 'ajo caliente' van de arbeiders in de wijngaarden en wijnkelders van Andalusië tijdens de druivenoogst.



Stamp de knoflook samen met de Spaanse pepertjes (ontdaan van de zeer scherpe pitjes) in een houten kom fijn.

Voeg wat zout en de ontvelde en kleingesneden tomaten toe en stamp en roer tot het een homogene massa is geworden.

Voeg de olijfolie en het goed droge broodkruim toe en blijf roeren.

Zet deze massa tot het gebruik koel weg.

Roer er dan warm water door tot een soepdikte is verkregen en laat er plakjes knoflookworst op drijven.

Deze soep wordt altijd in houten kommen opgediend en met houten lepels gegeten.