Home > Recepten

Knoflooksoep met zoete aardappels

5 eetlepels plantaardige olie

3 schoongemaakte, grofgesneden middelgrote preien

1 grote bol knoflook, de teentjes losgehaald en gepeld

1 1/4 kg geschilde zoete aardappelen in blokjes van 2 1/2 cm

1 1/2-2 liter water of kippenbouillon van tabletten

zout, versgemalen zwarte peper

50 gr verkruimelde feta

enkele fijngesneden verse bieslooksprieten
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de prei daarin 5-8 minuten.

Houd 3 grote knoflooktenen apart.

Voeg de rest van de knoflook en de zoete aardappelen bij de prei en roer goed door.

Voeg zoveel water of kippenbouillon toe dat de groenten net onder staan en kruid met zout en peper.

Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat 20-30 minuten pruttelen tot de zoete aardappelen heel zacht zijn.

Snijd de achtergehouden teentjes knoflook in heel dunne plakjes.

Verhit in een pannetje de resterende 2 eetlepels olie, bak de knoflookplakjes daarin goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Pureer de soep in gedeelten in een keukenmachine en doe haar over in een andere pan.

Breng de soep zo nodig met zout en peper op smaak en laat haar goed warm worden.

Schep de soep in kommen en garneer met de knoflookchips, de feta en de bieslook.