Home > Recepten

Broccolisoep 1

1 flinke stronk broccoli

1/2 bakje champignons

1 ui

1 kleine prei

1/2 paprika

1 bouillontablet

wat (slag)room

wat bloem

basilicum (het liefst verse)

tijm (of andere groene kruiden)

peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de champignons, de ui, de paprika en de prei in stukken.

Snijd van de broccoli kleine kroontjes af, schil de stronk en snijd hem in plakjes (bewaar de rest van de broccoli).

Fruit de groenten in een pan met een klontje boter en voeg de kruiden toe.

Strooi er wat bloem over en roer goed (niet te lang).

Voeg 1/2 liter water toe en roer opnieuw.

Doe het bouillontablet er bij en laat de soep, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes koken.

Voeg dan een scheut room en peper naar smaak toe en laat de soep nog even pruttelen.