Home > Recepten

Broccolisoep met rauwe ham

250 gr broccoli

25 gr rauwe ham

1 kippenbouillontablet

1 theelepel oregano

3 eetlepels crème fraîche

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronkjes en snijd de stronkjes in plakjes.

Snijd de rauwe ham in smalle reepjes.

Kook de broccolistronkjes ± 5 minuten in 4 dl water met het bouillontablet.

Voeg de roosjes en de oregano toe en kook de broccoli in ± 8 minuten gaar.

Pureer de broccoli met de bouillon.

Doe de soep terug in de pan en klop er de crème fraîche en peper naar smaak door.

Warm de soep nog even door.

Verdeel de soep over 2 borden en strooi de reepjes rauwe ham erover.