Home > Recepten

Chilisoep met tacochips

2 grote gesnipperde uien

1 geperst teentje knoflook

2 eetlepels olie

500 gr rundergehakt

zout, cayennepeper

1 groene paprika in reepjes

500 gr ontvelde tomaten in stukken

1 liter vleesbouillon

1 blik bruine bonen (inh. 1 liter), uitgelekt

1 blik rode kidneybonen (inh. 400 g), uitgelekt

3 eetlepels chilisaus

2-3 jalapeñopepers (pot) in stukjes

1 borrelglaasje tequila

1 zak tacochips (inh. 125 gr)

1 gedroogd Spaans pepertje

75 gr geraspte belegen kaas
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de ui en de knoflook 5 minuten in de olie.

Voeg het gehakt, zout en cayennepeper toe en bak het gehakt in 5 minuten rul.

Bak de paprika 1 minuut mee.

Voeg de tomaten, bouillon en bruine bonen toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep afgedekt 40 minuten koken.

Warm de kidneybonen, chilisaus en jalapeñopeper ± 5 minuten mee.

Roer er voor het serveren de tequila door.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Spreid de tacochips op een bakplaat uit.

Verkruimel het Spaanse pepertje, vermeng het met de kaas strooi dit mengsel over de chips.

Gratineer de tacochips onder de grill 5 minuten en bestrooi de soep ermee.