Home > Recepten

Kip en kokossoep

225 gr kipfilet

25 mm verse Kha gember aan een stuk

6 teentjes knoflook

3 sjalotten

6 korianderwortels

2 stengels citroengras

6 peperkorrels

1 theelepel rode sambal

5 kleine groene pepers

7 Kaffir limebladeren

12 korianderbladeren

500 ml (2 kopjes) dikke kokosmelk

500 ml (2 kopjes) dunne kokosmelk

50 ml (1/4 kopje) vissaus

50 ml (1/4 kopje) limesap
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kip en de gember in plakken.

Hak de knoflook, de sjalotten, de korianderwortels en het citroengras in stukken, doe die samen met de peperkorrels, de sambal en de helft van de gember in een vijzel en stamp tot een gladde massa ontstaat.

Kneus de pepers en snijd de koriander- en limebladeren in stukjes.

Breng de helft van de dikke kokosmelk aan de kook, voeg de kruidenmassa toe en laat het al roerend 4-5 minuten goed doorkoken.

Voeg dan de kip, de rest van de gember en de rest van de kokosmelk toe en breng het opnieuw aan de kook.

Temper het vuur en laat het zacht doorkoken tot de kip gaar is.

Voeg dan de vissaus, het limesap en de pepers toe en kook de soep al roerend nog 1 minuut.

Doe de soep in een terrine en strooi er de stukjes van de bladeren over.