Home > Recepten

Kippensoep met kokos

1 liter kippenbouillon (tablet)

4 fijngeknipte stengels citroengras (sereh)

1 galangawortel (laos) in plakjes

10 verse limoenblaadjes (djeroek poeroet) in reepjes

2 eetlepels vissaus

1 eetlepel suiker

2 blikjes kokosmelk (santen)

het sap van 3 citroenen

8-10 gekneusde rode pepertjes

1 grote kipfilet in blokjes
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de bouillon met het citroengras, de galanga en de limoenbladeren aan de kook en laat ± 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de vissaus en de suiker toe en laat ± 5 minuten koken.

Voeg al roerend de kokosmelk en het citroensap toe en laat ± 5 minuten koken.

Roer de rode pepers en de kip erdoor en laat 2-3 minuten koken.