Home > Recepten

Chicken gumbo

Voor de bruine roux:

80 gr bloem

3/4 dl plantaardige olie



Voor de gumbo:

1 grote kip in stukken

5 gedroogde Spaanse pepers

3 blaadjes laurier

1 1/2 theelepel tijm

4 theelepels zout

1 grof gesnipperde ui

4 uitgeperste teentjes knoflook

300 gr sperziebonen (of okra's) in stukken van 2 1/2 cm

2 groene paprika's in blokjes

1 theelepel cayennepeper

1/2 theelepel tabasco

± 400 gr rijst
  • Omschrijving recept: Soepen; Kipgerechten; Cajun
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een pan met dikke bodem.

Roer de bloem erdoor tot een gladde massa.

Laat de roux op laag vuur in 30-45 minuten mooi bruin worden, let op dat het niet verbrandt.

Leg de kip met de pepers, laurier, tijm en zout in grote soeppan.

Schenk er royaal water bij tot de kip onder staat.

Breng aan de kook en laat ± 45 minuten zacht koken.

Haal de kip uit de pan en snijd haar iets kleiner.

Zeef de bouillon.

Doe de roux in de soeppan, voeg de ui en knoflook toe en bak die ± 10 minuten mee.

Roer de sperziebonen en paprika erdoor en schenk de bouillon erbij.

Voeg de cayennepeper en tabasco toe en laat ± 1 uur zacht koken.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Roer voor het serveren de kip door de gumbo.

Schep op een bord eerst wat rijst en schenk daaromheen de gumbo met kip.